Köszönjük, hogy a Szálas Turistaházat (kulcsosházat) választotta. Reméljük máskor is visszatér hozzánk pihenni, kikapcsolódni, kicsit kiszabadulni a mindennapok körforgásából. Annak érdekében, hogy pihenésük zavartalan legyen, kérjük olvassa el néhány fontos pontba szedett házirendünket!

 1. A Szálas Turistaházban, csak az előre bejelentkezett személy, vagy csoport tartózkodhat.
 2. Érkezés előtt telefonon kell egyeztetni a kulcsok átvételéről, valamint távozáskor a visszaadásáról. Bejelentkezés: 14:00 – 18:00 óra között – 3232 Mátrafüred, Erdész u 18. szám alatt. Kijelentkezés: a foglalás utolsó napján 10:00-ig.
 3. Az épületben Dohányozni szigorúan tilos, csak az arra kijelölt helyen szabad.

Gyertyát, mécsest vagy petróleumlámpát is TILOS használni.

 • A ház tisztasága érdekében kérjük a bakancsot az előtérben levenni és tárolni. Váltócipőről, papucsról a vendégeknek kell gondoskodniuk.
 • Az ágyakon 1 db pokróc és párna van külön ágynemű nincs. Javasoljuk hálózsákot, vagy ágyneműt hozzanak magukkal a vendégek.
 • A cserépkályhát 18. életévét betöltött cselekvőképes vendégek használhatják. Begyújtás és tűzrakás után kötelező szellőztetni. Az épületen belül keletkező füst esetén meg kell győződni arról, hogy nem keletkezett tűz, majd ki kell nyitni az ablakokat, ajtókat és el kell hagyni az épületet, amíg az kiszellőzik. Nem a tűzhelyekben keletkezett tűz esetén azonnal el kell hagyni az épületeket. Megkérjük vendégeinket, hogy takarékoskodjanak a tűzifával. A kályha optimális hőmérséklete elérése után több fát a tűztérbe helyezni fölösleges és életveszélyes is lehet!
 • Személyi sérülés, vagyoni kár esetén a 112 segélyhívószámot, a mentőket (104) és az üzemeltetőt (+36 (70) 312 3483) kell telefonon hívni.
 • A vendégek által termelt HULLADÉKOT A VENDÉGEKNEK EL KELL VINNIÜK MAGUKKAL!
 • Amennyiben valamilyen rendezvény céljából kívánja kibérelni a turistaházat, úgy kérjük, ezt mindenképpen előre jelezze.
 • A házban takarítószereket talál. Kérjük távozás előtt szíveskedjenek a használat helységeket kitakarítani, azokat tisztán átadni, a tányérokat, edényeket és evőeszközöket elmosogatni.
 • Amennyiben valami eltörik, elromlik, azt jelezzék, és az ellenértéket kérjük fizessék ki.
 • A szabadban csak a kiépített tűzrakó helyen szabad tüzet rakni!
 • A kinti, pottyantós WC-be, illetve a szennyvízgödörbe semmilyen hulladékot sem szabad beledobni. Különösen nem tampont, intim betétet, nagyobb mennyiségű WC-papírt. Kérjük vendégeinket, hogy a fenntarthatóság szellemében lehetőleg ezt használják.
 • A Házirend be nem tartásából eredő károkért, sérülésekért a felelősség a vendéget terheli. Az üzemeltető semmilyen felelősséget nem vállal a Turistaházban hagyott tárgyakért. 18 év alatti személyek csak a 18. életévét betöltött személy kíséretében tartózkodhatnak a Turistaházban.

Hasznos tudnivalók:

Orvosi ügyelet: Gyöngyös Dózsa György út 18. 0637/311 – 727

Fogászati ügyelet: Gyöngyös, Erzsébet Királyné u. 1. 0637/311 – 851 Hétvégén és ünnepnapokon: Gyöngyös, Batthyany tér 21 – 23, 0637/302 – 183

Sürgőségi ellátás: Gyöngyös, Dózsa György út 20 – 21 Bugát Pál Kórház 0637/ 312 – 491 401-es mellék

Szálláshely neve: Szálas Turistaház, Mátra
üzemeltető: Máté Pál Péter 3232. Mátrafüred Erdész u. 18.  (+36 (70) 312 3483

érvényes: 2017. szeptember 1-től.