Abasár túra (6,8 km 180 m szint)

A házból kilépve balra fordulva a Szent Anna kápolnáig a sárga sávon, majd onnan a sárga körút jelzésen balra, illetve jobbra is elérhetjük Abasárt. Visszafelé ugyanott, vagy a körút jelzés másik ágán érhetünk vissza a kápolnához, onnan pedig a turistaházhoz.

Kékes túra (kb. 19 km 800 szint)

Házból kilépve jobbra kezdjük meg utunkat a sárga sáv jelzésen. A Pipis hegyi reptér mellett elhaladva Mátrafüred központjába érünk, ahol áttérünk a kék kereszt jelzésre, ami közvetlen Kékestetőre visz. Visszafelé több út közül is választhatunk például a zöld vagy piros sáv Mátrafüredig, onnan pedig a az ismert sárga sáv jelzésen a turistaházig.

Sástó (11 km 260 m szint)

Házból kilépve jobbra kezdjük meg utunkat a sárga sáv jelzésen. A Pipis hegyi reptér mellett elhaladva Mátrafüred központjába érünk, ahol tovább követjük a jelzést Muzsla-tető érintésével a Rákóczi forrásig. Onnan balra a sárga kereszten folytatjuk utunkat Sástóig. Lefelé a tó mellől induló sárga háromszögön haladunk egészen Mátrafüredig, onnan pedig az ismert sárga sáv jelzésen a turistaházig.